< img maualuga = "1" lautele = "1" style = "faaali: leai se" src = "https://www.facebook.com/tr?id=3095432664053911&ev=PageView&noscript=1" /> Tala Fou - Teuga 'Megashift' E Mafai Ona Fa'asagatau PV Revolution: ARENA Chief

Teuga 'Megashift' E Mafai Ona Fa'asagatau PV Revolution: ARENA Pule

O loʻo valoia e sili atu ma le miliona aiga Ausetalia o le a maua le teuina o maa i le 2020. (Ata: © petrmalinak / Shutterstock.)

O le siitia o tekinolosi e teu ai maa o le a faʻaosoina ai se 'megashift' e mafai ona faʻatusalia le suiga o le PV, o le tala lea a le Australian Renewable Energy Agency (ARENA) CEO Ivor Frischknecht.

I le tusiaina o pepa a Fairfax e aofia ai The Age ma le Sydney Morning Herald, na taʻua ai e Mr Frischknecht o loʻo fiaaai tagata faʻatau Ausetalia mo tekinolosi, ma faʻaalia le vave faʻaaogaina i le va o le taimi nei ma le 2020. vave le alualu i luma i le la,” na tusia ai e Mr Frischknecht.

“E faigata ona soona taʻua pe o le a le vave o mea o loʻo gaoioi i totonu o le avanoa e teu ai le malosi.I totonu o masina, o le a ofoina atu foi e soʻo se mea faʻapipiʻi laola se oloa e teu ai.

I le taʻua o se suʻesuʻega a le AECOM talu ai nei, na faʻatonuina e ARENA, na taʻua ai e Mr Frischknecht o le alualu i luma o tekinolosi ma le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tau o le a faʻaosoina ai se paʻu i le isi lima tausaga.O le suʻesuʻega na valoia e oʻo atu i le 2020, o le tau o maʻa fale o le a pa'ū i le 40-60 pasene.

"O le mea lea e fetaui ma faʻamatalaga a Morgan Stanley e faapea, i le vaitaimi lava e tasi, e sili atu ma le miliona aiga Ausetalia e mafai ona faʻapipiʻi masini fale," o le tala lea a Mr Frischknecht.

ARENA o loʻo lagolagoina nei se faʻataʻitaʻiga o tekonolosi fale i fale 33 Kuiniselani i Toowoomba i le itu i saute o le setete ma Townsville ma Cannonvale i matu.Faʻatautaia e le kamupani eletise Ergon Retail, o le faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona faʻatautaia mamao ma mataʻituina maa e iloa ai pe faʻapefea ona sili atu le tuʻufaʻatasia o le teuina o fale ma le faʻasologa.

Na lapatai mai foi Mr Frischknecht e uiga i le manaomia o le faatalitonuina o tagata faatau e aua nei o ese mai le faasologa, fai mai o le a taugata uma ia i latou ma i latou e tumau fesoʻotaʻiga sili atu tupe.

"E tatau ona matou faʻailoa atu le feʻau i tagata faʻatau e faʻapea o le auai i le faʻasologa e faʻamalosia ai ma, i le isi itu, e fesoasoani atili e faʻalauteleina le faʻaogaina o mea faʻafouina," o lana tala lea.

 


Taimi meli: Iul-27-2021