Aisea e tatau ai ona e gauai atu ile Depth of Discharge (DoD)?

tatala (2)

O le saogalemu o faiga e teu ai le malosi e vavalalata vavalalata ma le maa. O le loloto o le lafoaia (DoD) o se tasi lea o mea sili ona taua e mafaufau i ai pe a filifilia se maa. O le DoD o se faʻailoga taua o le ola tautua ma le faʻatinoga o le maa.

Le loloto o le alu

O le loloto o le lafoaia o le maa e faasino i le fua faatatau o le malosi eletise e mafai ona faamatuu atu e le maa teuina i le faagasologa o le faaaogaina i lona malosi atoa. I se faaupuga faigofie, o le maualuga lea e mafai ai ona faʻamalo se maa aʻo faʻaaogaina. O le tele o le loloto o le lafoaia o le maa o lona uiga e mafai ona faʻasaʻoloto atili le malosi eletise. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo i ai sau maa e iai le malosi o le 100Ah ma faʻamalo le 60Ah o le malosi, o le loloto o le faʻamalolo o le 60%. O le loloto o le lafoaia e mafai ona fuafuaina e faʻaaoga ai le fua faʻatatau:
DoD (%) = (Masini Tu'u Atu / Malosiaga Ma'a) x 100%
I le tele o tekinolosi maa, e pei o le lead-acid ma le lithium batteries, o loʻo i ai se faʻamaopoopo i le va o le loloto o le lafoaia ma le taamilosaga o le ola o le maa.
O le tele o taimi e fa'aola ai ma fa'amalo le maa, o le pu'upu'u fo'i lea o lona ola. E masani lava e le fautuaina le fa'amalo atoatoa o le maa, aua e mafai ona fa'apu'upu'u le ola o le maa.

Ta'amilosaga Olaga

O le ta'amilosaga o le ola o le maa o le aofa'i o ta'amilosaga atoa o le ta'amilosaga ma le fa'amalo e mafai ona fa'amae'a e le maa, po'o le aofa'i o le ta'amilosaga o le ma'a/ma'a e mafai ona tatalia i lalo o tulaga fa'aoga masani ma fa'atumauina pea se tulaga fa'atino. Ole numera o ta'amilosaga e fesuisuia'i ile loloto ole lafoa'i. Ole aofa'i ole ta'amilosaga ile loloto maualuga ole lafoa'i e la'ititi nai lo ile la'ititi ole loloto ole lafoa'i. Mo se fa'ata'ita'iga, e ono 10,000 ta'amilosaga a le maa ile 20% DoD, ae na'o le 3,000 ta'amilosaga ile 90% DoD.

O le pulea lelei o le DoD e mafai ona fa'asaoina oe tupe i se taimi umi. O ma'a e umi le ola e mana'omia ai ni nai mea e sui ai, e fa'aitiitia ai le tau atoa o le umiaina mo le faiga e teu ai le malosi. E le gata i lea, o le faʻaogaina lelei o punaoa e teu ai le malosi e le naʻo le faʻasaoina o tupe; e fa'atatau fo'i i le fa'aitiitia o lou tulagavae kaponi. E ala i le faʻaleleia atili o le DoD ma faʻalauteleina le ola o le maa, e te faʻaitiitia ai otaota ma saofagā i se lumanaʻi gafataulimaina.

O le pulea lelei o le DoD e taua tele e faʻamautinoa ai le umi o le ola maa ma le faʻatinoga lelei. O se faiga e pulea ai le maa (BMS) i totonu o se masini e teu ai le malosi e mata'ituina le tulaga o le tauina o le maa ma pulea le faagasologa o le tauina ma le lafoaia ina ia mautinoa e le o loloto le lafoaia o le maa. E mafai foi ona fesoasoani e puipuia le soona totogi, lea e mafai ona faaleagaina ai le maa ma faapuupuu ai lona ola.

I le faaiuga, o le gauai atu i le Depth of Discharge (DoD) e taua tele pe a oʻo i le teuina o le malosi. E a'afia ai le ola, fa'atinoga, lelei, ma le taugata o lau maa. Ina ia maua le tele o lau faiga e teu ai le malosi, e mana'omia le maua o le paleni sa'o i le va o le fa'aogaina o le malosi o le maa ma le fa'asaoina o lona ola umi. O lenei paleni o le a le gata ina manuia ai lou pito i lalo ae o le a fesoasoani foi i se mea e sili atu ona lanumeamata ma sili atu ona gafatia le lumanaʻi. O lea la, o le isi taimi e te mafaufau ai i lau fuafuaga e teu ai le malosi, ia manatua e taua tele le DoD-e tele!

Faatasi ai ma le sili atu i le 10 tausaga o le poto masani i le teuina o le malosi ma sili atu i le 50 galuega faatino ma le aofaʻi atoa o le 1GWh i le lalolagi atoa, o le a faʻaauau pea ona faʻalauiloa e Dowell Technology Co., Ltd. le malosi lanumeamata ma faʻatautaia le suiga o le lalolagi i le malosi gafatia!

Dowell Technology Co., Ltd.

Upega tafa'ilagi:/

imeli:marketing@dowellelectronic.com


Taimi meli: Sep-01-2023